Александар Шапић: Београд треба да се развија сходно потребама људи који у њему живе

– Београд мора да се развија сходно себи, сходно својим карактеристикама и специфичностима, као и сходно Београђанима који у њему живе – рекао је председник општине Нови Београд и кандidат за градоначелника Александар Шапић, гостујући у емисији „Уз јутарњу кафу“ на ТВ Наша.

– Не можете да одете на викенд у Праг и Барселону или сте провели три дана у Дубаију и нешто вас је одушеивло, онда се вратите овде и кажете „е, сад ћемо и ми то“. Не може тако да се ради јер је то неозбиљно.У Београду сваки део града има своје специфичности, постоје неке ствари које су добре као и неке које су лоше. Али Београд не треба да буде ни Праг, ни Барселона, треба да буде Београд. Ако будем био у прилици водићу Београд сходно потребама и захтевима Београђана, људима који овде живе, сходно нашој инфраструктури и околностима у којима се Београд налази, а не зато што сам отишао на викенд у Праг или Барселону па ми се допало шеталиште или фонтана – рекао је Шапић.

Такође, напоменуо је да је пројекат сређивања Славије одлука актуелне градске власти, и да су на то имали право јер су им грађани дали мандат.

-Добиили су мандат од грађана да управљају градом, имали су право да направе то тако, и уколико није прекршен закон то је то, тачка. Међутим, оно што мени смета је што увек имамо нека објашњења и опавдања зашто се неке ствари у Београду раде, па је и новогодишња расвета постављена због бугарских туриста. Замислите било ког туристу који гугла „новогодишња расвета“, њему изађе Београд и он одлучи да овде дође на викенд. То је потпуно неозбиљно и нисам сагласан са тим да политика Београда треба да буде усмерена ка страним туристима. Београд је гостопримљив град и овде су сви добродошли, али развој и политика Београда мора да се води у циљу што бољег жвота Београђана, а не људи који ће кроз њега да прођу на дан или два – казао је Александар Шапић.

Извор: Наша ТВ

8.2.2018. године