Александар Шапић: Десет локација у Новом Београду добија 510 паркинг-места чиме се решава деценијски проблем

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић најавио је данас да ће на десет локација у новобеоградским блоковима бити уређено 510 нових паркинг-места. Како је рекао приликом обиласка једне од локација с будућим новим паркинг-простором, на овај начин решава се деценијски проблем недостајућих паркинг-места у блоковима 61, 62, 63 и 64.

– Од „Имо центра” до Месне заједнице „Козара”, на десет локација биће уређено око 510 паркинг-места. Кренућемо ако нам временски услови дозволе већ током зиме и мислим да релативно брзо, највише за годину дана, можемо ово да урадимо. У близини МЗ „Козара” има једна површина која је претворена у паркинг-простор, па ћемо по том и сличном принципу и осталих десет локација уредити у паркинге – истакао је Шапић.

Он је прецизирао да су грађани о овоме обавештени посредством постављених паноа, али да су неки, нажалост, већ уништени и тим поводом се запитао због чега се људи тако понашају када овде евidентно и објективно постоји проблем паркирања који треба да се реши. У сваком случају, грађани ће добити нова, уређена места за паркирање, што ће за све бити од користи, додао је Шапић.

– Нема довољно гаражних места, јер могу да задовоље свега 20–30 одсто потреба читавог насеља, тако да ће нова паркинг-места суштински променити тренутну ситуацију. Људи се често паркирају тако што ауто ставе у „лер”, а када неко треба да изађе са паркинга, он помери тај ауто. Надам се да ћемо ту праксу на овај начин променити – истакао је Шапић.