Александар Шапић и Јанко Типсаревић отворили фитнес теретану на Дунавском кеју

На Дунавском кеју, у парку недалеко од хотела „Југославија“ данас је отворена теретана са чесмом коју је тенисер Јанко Типсаревић у сарадњи са општином Нови Београд поклонио својим суграђанима. Теретану су свечано отворили Јанко Типсаревић и Александар Шапић, председник општине. Ни лоше време са првим снегом није омело двојицу спортских асова да пресецањем врпце озваниче постављање теретане и позову све грађане да почну чешће да се баве спортом.

– Желим да се захвалим Јанку Типсаревићу што је пристао да буде део једног великог пројекта. Недавно смо недалеко одавде, у сарадњи са магазином „Мен’с хеалтх“, отворили једну теретану, а данас још једну са Јанком, који је иначе Новобеограђанин. Наша намера је да у наредном периоду покушамо да отворимо још оваквих теретана, и мислим да ће то бити добар подстрек младима – а и старијима да спортски начин живота постане саставни део њихових навика. Као председник општине, настојаћу да спроведем што више оваквих акција – рекао је Шапић.

Наш познати тенисер први је испобао нове справе, и показао да је у одличној кондицији упркос озбиљној повреди због које у последње време није наступао.

– Захвалио бих се општини Нови Београд и Аци Шапићу, јер ово је једна феноменална idеја. Одмах сам се загрејао за њу, јер сам емотивно јако везан и за Ушће и за Нови Београд. Када сам ја одрастао, нисмо имали услове да тренирамо у теретанама,на справама и надам се да ће што оваквих теретана бити што више и у Новом Београду, као и у целом Београду – рекао је Типсаревић.

Отварању су присуствовали бројни гости и познате личности из света спорта.