Александар Шапић: Мој и Вучићев однос постаје пријатељски

Председник СПАС и општине Нови Београд Александар Шапић каже да његов однос с председником Србије и СНС Александром Вучићем, иако нису политички истомишљеници, постаје пријатељски.

Њих двојица су разговарали и јуче у Председништву о политичким изазовима у свету и Србији и верују да ће се наша држава изборити против немани КОВИД-19 са што мање штете у људским животима и економији.

Имали сте, како је објављено, пријатељски разговор. О чему?

– Разговарали смо, као и сваки пут досад, о општој политичкој ситуацији код нас, окружењу и свету и свим оним изазовима који очекују Србију усред великих турбуленција и промена, које је несрећа звана КОВИД-19 свима у свету донела.

Ретки су пријатељски односи у политичком животу, као и признања да неко исказује поштовање. Ви сте казали да је Вучић то показао у краткој комуникацији, за разлику од неких које дуже знате. Доприноси ли то унапређењу политичке културе и дијалога?

– Да, показао је, али и даље показује. За разлику од многих других. То не могу да не приметим, а још мање да му на томе не будем захвалан. Ми се нисмо добро познавали, али наш однос, сад већ могу да кажем, почиње да добија обрисе пријатељства, што у политици није чест случај, али није ни немогуће.

Како оцењујете рад Владе, чији је СПАС део, месец дана после њеног formирања?

– Ова Влада је formирана у условима и суочена с изазовима какве модеран свет и човечанство не памти. Само се надам да ћемо, као држава и народ, имати снаге и среће да са што мање штете, како у људским животима тако и у економији, изађемо из свега овога. После тога можемо да се бавимо и другим темама. Сада је само ова приоритет.

Припремате ли се већ за изборе који ће бити у априлу 2022. године? Размишљате ли можда да будете и председнички кандidат?

– У овом тренутку не размишљам ни о каквим изборима, рекао сам вам шта мислим да је приоритет док се неман звана КОВИД не стиша и не прође.

Полемике се воде на свим фронтовима, па и у вези с најављеним вакцинама. Какав је ваш став, да ли ћете је примити?

– Апсолутно. Оног момента кад званично буде одобрена од наше државне здравствене комисије, примићу је.

Извор: Српски телеграф

27. новембар 2020. године