Aleksandar Šapić: Moj i Vučićev odnos postaje prijateljski

Predsednik SPAS i opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić kaže da njegov odnos s predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem, iako nisu politički istomišljenici, postaje prijateljski.

Njih dvojica su razgovarali i juče u Predsedništvu o političkim izazovima u svetu i Srbiji i veruju da će se naša država izboriti protiv nemani KOVID-19 sa što manje štete u ljudskim životima i ekonomiji.

Imali ste, kako je objavljeno, prijateljski razgovor. O čemu?

– Razgovarali smo, kao i svaki put dosad, o opštoj političkoj situaciji kod nas, okruženju i svetu i svim onim izazovima koji očekuju Srbiju usred velikih turbulencija i promena, koje je nesreća zvana KOVID-19 svima u svetu donela.

Retki su prijateljski odnosi u političkom životu, kao i priznanja da neko iskazuje poštovanje. Vi ste kazali da je Vučić to pokazao u kratkoj komunikaciji, za razliku od nekih koje duže znate. Doprinosi li to unapređenju političke kulture i dijaloga?

– Da, pokazao je, ali i dalje pokazuje. Za razliku od mnogih drugih. To ne mogu da ne primetim, a još manje da mu na tome ne budem zahvalan. Mi se nismo dobro poznavali, ali naš odnos, sad već mogu da kažem, počinje da dobija obrise prijateljstva, što u politici nije čest slučaj, ali nije ni nemoguće.

Kako ocenjujete rad Vlade, čiji je SPAS deo, mesec dana posle njenog formiranja?

– Ova Vlada je formirana u uslovima i suočena s izazovima kakve moderan svet i čovečanstvo ne pamti. Samo se nadam da ćemo, kao država i narod, imati snage i sreće da sa što manje štete, kako u ljudskim životima tako i u ekonomiji, izađemo iz svega ovoga. Posle toga možemo da se bavimo i drugim temama. Sada je samo ova prioritet.

Pripremate li se već za izbore koji će biti u aprilu 2022. godine? Razmišljate li možda da budete i predsednički kandidat?

– U ovom trenutku ne razmišljam ni o kakvim izborima, rekao sam vam šta mislim da je prioritet dok se neman zvana KOVID ne stiša i ne prođe.

Polemike se vode na svim frontovima, pa i u vezi s najavljenim vakcinama. Kakav je vaš stav, da li ćete je primiti?

– Apsolutno. Onog momenta kad zvanično bude odobrena od naše državne zdravstvene komisije, primiću je.

Izvor: Srpski telegraf

27. novembar 2020. godine