Александар Шапић на отварању манифестације „И ја сам дете са ове планете“

Александар Шапић, председник општине Нови Београд присуствовао је данас на отварању манифестације „И ја сам дете са ове планете“ коју су општина Нови Београд и њен општински Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалidитетом, организовали у сарадњи са Удружењем за помоћ ментално недовољно развијеним особама Нови Београд.

-Удружење МНРО и општина Нови Београд већ осамнаесту годину заредом организују овај догађај. Као председник општине овде сам већ седму годину и увек ми је драго да будем ту, као и што сам имао прилику да дам свој мали допринос овој манифестацији. Почели су са трidесет учесника, данас их овде има 390, а сваке године влада лепа атмосфера. Ова деца нам показују колико су радосна без обзира на животне проблеме које имају и како треба да гледамо на живот – рекао је окупљеним посетиоцима председник општине Александар Шапић.

Учесници овогодишње манифестације извели су богат културно-уметнички програм за све присутне Београђане, а међу њима било је ученика појединих новобеоградских основних школа, предшколских установа, многобројних удружења чије су активности усмерене ка рањивим категоријама друштва, културно-уметничких друштава, а као гости, манифестацију су својим наступима обогатили и ученици основних школа из Старе Пазове и Јакова.

Манифестација је одржана у циљу обележавања Дечије недеље која ове године носи назив „Моје је право да живим срећно и здраво-за одрастање без насиља“.