Александар Шапић на “ТВ Наша”: Политика мора да се води цивилизованим разговором

Председник Српског патриотског савеза Александар Шапић гостовао је на ТВ Наша где је говорио о разлозима и програмским начелима нове политичке организације на чијем је челу.

Лidер СПАС-а том приликом је истакао да верује да мора да се промени начин политичког деловања и да се избришу размирице унутар српског друштва, уз поштовање различитости мишљења.

Србија више нема простор за унутрашње немире, мржњу и због тога ми покушавамо да покажемо да смо спремни за сарадњу. Српски патриотки савез и читава наша организација ће покушати да се понаша супротно од онога како се многи на политичкој сцени понашају, и ниједног свог политичког неистомишљеника нећемо сматрати непријатељем. Мислимо да и “да” и “не” може да се каже без хистерије без вређања без клевете или било чега што заиста може негативно да утиче далеко шире од поља политичке борбе. Ниједна функција у политици није вредна тих подела у друштву које су нас годинама уназад коштале свега – објаснио је Шапић и поновио да СПАС на тај начин неће функционисати, па чак и “уколико је то предуслов за добар политички резултат”.

На питање да се осврне на период пре београдских избора када су многи говорили да је “самосталан само док се не заврши изборни процес, а да ће након тога отпочети сарадњу са СНС-ом, са Ђиласом…”, председник СПАС-а је поновио да је остао при ставу да је отворен за нормалан и цивилизован разговор.

И тада сам говорио да време увек покаже. Није ме срамота да кажем све оно што сам говорио и онда, а да ли је неке друге срамота, па вероватно јесте. Или можда и није јер је код нас у политици можете да слажете за дати моменат, па idемо даље, ко ће чега да се сети. Мислим да у политици апсолутно није све дозвољено и да управо ту начин комуникације мора бити на једном највишем нивоу, који нама, нажалост, често недостаје.

Упитан за сарадњу са СНС-ом, каже да ће подржати сваки добар предлог без обзира да ли га предлаже власт или опозиција и која власт ће га спроводити. Са новим градоначеником Београда Зораном Радојичићема још увек није дошло до сусрета.

Разумем да је нов у послу и потребно је време да се стекне вештина, каже Шапић и додаје да му жели успех у раду.

Извор: ТВ Наша