Александар Шапић обишао основну школу „Нови Београд“

Општина Нови Београд је током лета финансирала радове на уређењу и поправкама више школа на својој територији, како би ђаци у њима нову школску годину почели у знатно бољим условима. Једна од школа у којој су изведени значајни радови била је Основна школа “Нови Београд” коју похађају деца ометена у развоју.

– Одлучили смо да нам ова школа буде приоритет, тако да смо највећа средства уложили у радове у њој. Желели смо да ђаци који idу у ову школу, а у питању су деца ометена у развоју, имају што боље услове за боравак и рад. Надам се да смо дали неки свој мали допринос да овој деци ова школска година прође што лепше. Данас смо дошли овде и да бисмо свим ђацима, а посебно првацима пожелели срећан почетак школске године – рекао је Шапић.

У школи је урађен потпуно нови кров са комплетно новом изолацијом, а у приземљу зграде сређени су и тоалети који су прилагођени особама са инвалidитетом. У школском дворишту су избетониране стазе и уређен плато.

Директорка школе Милуника Петровић, рекла је да су ови радови били преко потребни, и захвалила општини што је успела да реши горуће проблеме школе. Како је истакла, поправка крова омогућиће нормалан рад школе, а како наставу похађа велики број деце са сметњама у кретању, коришћење тоалета и кретање око школе ће сада бити много безбедније.