Шапић, поред СНС-а, искључио и могућу сарадњу са ЂБ након београдских избора

Александар Шапић носилац листе „Александар Шапић – Градоначелник“ поновио је да након избора ни на који начин нече сарађивати са Српском напредном странком, али ни са покретом Доста је било.

– Постојали су појединци у свим странкама који су се понашали супротно ономе у шта ја верујем, а то је да не вређамо своје политичке противнке, да то што смо супарници не значи да смо непријатељи, да не клевећемо. У међувремену су и неке организације почеле да се потпсују иза својих саопштења, ту пре свега мислим на Српску напредну странку, користећи реторику која је потпуно супротна ономе за шта се ја залажем. Покрет Доста је било Саше Радуловића ради сличну ствар већ две и по године, а они се чак нису ни скривали као СНС, већ су одмах све то говорили испред њиховог Покрета. Сада их је ваљда понела атмосфера око избора, и мало су изгубили компас – рекао је Шапић у емисији „Дан уживо“ на телевизији Н1.

Доста је било, како каже, почиње да му прети затвором, као и најстрашнијим претњама на његов рачун.

– Онда сам рекао да са оним, ко сматра да се тако политички комуницира и ко је зарад један, или два одсто гласова спреман да се на тај начин својим политичким неистомишљеницима обраћа, немамо шта да се договоримо. Ко год уђе у парламент, морате да разговарате са њима, али да са неким таквим заједно будем део владајуће коалиције која би управљала градом, за мене је то немогуће. Са Покретом Доста је било нећу сарађивати ни на један начин – објаснио је Александар Шапић и додао да ће против Саше Радуловића поднети тужбе за лаж и клевету.

Како је рекао, зарад политичке функције, од својих принципа никад неће одустати.

– Ја нисам машина, и докле год будем био човек од крви и меса, и емоција, нормално је да морам да се водим сходно својим емоцијама, својим животним начелима и уверењима. Замислите какав бих ја човек био када бих само зарад политике одустао од људског достајанства, од карактера, и од онога у шта верујем као човек. То никад нећу урадити, макар никад не био ни на једној функцији – поручио је Шапић.

Осврћући се на истраживања јавног мњења према којима има 9,2 одсто подршке грађана, Шапић је рекао да такве анкете често служе за спиновање “да се грађани одведу у неком правцу”, те да је сигуран да нема 9,2 одсто подршке и да ће то показати изборни дан.

Извор: Н1

7.2.2018. године