Šapić, pored SNS-a, isključio i moguću saradnju sa DJB nakon beogradskih izbora

Aleksandar Šapić nosilac liste “Aleksandar Šapić – Gradonačelnik” ponovio je da nakon izbora ni na koji način neče sarađivati sa Srpskom naprednom strankom, ali ni sa pokretom Dosta je bilo.

– Postojali su pojedinci u svim strankama koji su se ponašali suprotno onome u šta ja verujem, a to je da ne vređamo svoje političke protivnke, da to što smo suparnici ne znači da smo neprijatelji, da ne klevećemo. U međuvremenu su i neke organizacije počele da se potpsuju iza svojih saopštenja, tu pre svega mislim na Srpsku naprednu stranku, koristeći retoriku koja je potpuno suprotna onome za šta se ja zalažem. Pokret Dosta je bilo Saše Radulovića radi sličnu stvar već dve i po godine, a oni se čak nisu ni skrivali kao SNS, već su odmah sve to govorili ispred njihovog Pokreta. Sada ih je valjda ponela atmosfera oko izbora, i malo su izgubili kompas – rekao je Šapić u emisiji “Dan uživo” na televiziji N1.

Dosta je bilo, kako kaže, počinje da mu preti zatvorom, kao i najstrašnijim pretnjama na njegov račun.

– Onda sam rekao da sa onim, ko smatra da se tako politički komunicira i ko je zarad jedan, ili dva odsto glasova spreman da se na taj način svojim političkim neistomišljenicima obraća, nemamo šta da se dogovorimo. Ko god uđe u parlament, morate da razgovarate sa njima, ali da sa nekim takvim zajedno budem deo vladajuće koalicije koja bi upravljala gradom, za mene je to nemoguće. Sa Pokretom Dosta je bilo neću sarađivati ni na jedan način – objasnio je Aleksandar Šapić i dodao da će protiv Saše Radulovića podneti tužbe za laž i klevetu.

Kako je rekao, zarad političke funkcije, od svojih principa nikad neće odustati.

– Ja nisam mašina, i dokle god budem bio čovek od krvi i mesa, i emocija, normalno je da moram da se vodim shodno svojim emocijama, svojim životnim načelima i uverenjima. Zamislite kakav bih ja čovek bio kada bih samo zarad politike odustao od ljudskog dostajanstva, od karaktera, i od onoga u šta verujem kao čovek. To nikad neću uraditi, makar nikad ne bio ni na jednoj funkciji – poručio je Šapić.

Osvrćući se na istraživanja javnog mnjenja prema kojima ima 9,2 odsto podrške građana, Šapić je rekao da takve ankete često služe za spinovanje “da se građani odvedu u nekom pravcu”, te da je siguran da nema 9,2 odsto podrške i da će to pokazati izborni dan.

Izvor: N1

7.2.2018. godine