Александар Шапић посетио центар за вidео наѕор у општини Врачар

Дежурни полицајци у Полицијској станици „Врачар” од данас ће у свом командном центру путем монитора надгледати дешавања у шест основних школа на општини Врачар и по потреби реаговати на потенцијално ризичне ситуације, саопштено је на конференцији за новинаре одржаној у овој полицијској станици.

– Приоритет градске власти мора да буде повећање безбедности у образовним установама, али и свих грађана, па ћемо наставити да подржавамо све пројекте који воде ка том циљу, без обзира да ли имамо директну надлежност или не. У шездесет одсто београдских основних школа већ постоји систем вidео-наѕора, а спољашње осветљење уведено је у чак деведесет одсто школа. У склопу тих напора је и наша акција уклањања спортских кладионица које се налазе на удаљености мањој од 150 метара од школа. Пројекат који је реализован на Врачару је одличан и ми се надамо да ће и у осталим београдским општинама бити урађено нешто слично – рекао је Александар Шапић, помоћник градоначелика Београда.

Командир Полицијске станице „Врачар” Синиша Радаковић казао је да је полиција сада у могућности да у најкраћем року препозна ризично понашање у школама и веома брзо на лице места пошаље школског полицајца или најближу патролу. Захваљујући вidео-наѕору већ је решено неколико проблематичних ситуација.