Aleksandar Šapić posetio centar za video nadzor u opštini Vračar

Dežurni policajci u Policijskoj stanici „Vračar” od danas će u svom komandnom centru putem monitora nadgledati dešavanja u šest osnovnih škola na opštini Vračar i po potrebi reagovati na potencijalno rizične situacije, saopšteno je na konferenciji za novinare održanoj u ovoj policijskoj stanici.

– Prioritet gradske vlasti mora da bude povećanje bezbednosti u obrazovnim ustanovama, ali i svih građana, pa ćemo nastaviti da podržavamo sve projekte koji vode ka tom cilju, bez obzira da li imamo direktnu nadležnost ili ne. U šezdeset odsto beogradskih osnovnih škola već postoji sistem video-nadzora, a spoljašnje osvetljenje uvedeno je u čak devedeset odsto škola. U sklopu tih napora je i naša akcija uklanjanja sportskih kladionica koje se nalaze na udaljenosti manjoj od 150 metara od škola. Projekat koji je realizovan na Vračaru je odličan i mi se nadamo da će i u ostalim beogradskim opštinama biti urađeno nešto slično – rekao je Aleksandar Šapić, pomoćnik gradonačelika Beograda.

Komandir Policijske stanice „Vračar” Siniša Radaković kazao je da je policija sada u mogućnosti da u najkraćem roku prepozna rizično ponašanje u školama i veoma brzo na lice mesta pošalje školskog policajca ili najbližu patrolu. Zahvaljujući video-nadzoru već je rešeno nekoliko problematičnih situacija.