Александар Шапић потврдио да Српски патриотски савез излази на парламентарне изборе

Председник Српског патриотског савеза Александар Шапић данас је, на конференцији за медије одржаној у просторијама странке, рекао да је СПАС донео одлуку да, поред локалних, изађе и на парламентарне изборе који треба да се одрже на пролеће 2020. године.

-Доста смо вагали и мој став, а и став људи са којима блиско сарађујем је био да треба да сачекамо што касније да бисмо вidели какве ће околности бити, и са том изјавом сам изашао у јавност пре месец дана и рекао да ћемо чекати моменат расписивања. У међувремену, схватили смо да ми као организација немамо тај политички луксуз да себи дозволимо да чекамо 45 дана кампање. Нисмо парламентарна странка, нови смо на политичкој сцени, немамо агресиван јавни наступ и говор, и питање је колико бисмо у кампањи имали простора у медијима да људима представимо нашу националну политику. То је био главни разлог због ког смо променили одлуку и решили да то урадимо сада – објаснио је председник Српског патриотског савеза окупљеним новинарима на конференцији за медије.

СПАС ће сада, како је рекао, кренути и у кампању по Србији да би грађанима представили политику коју заступа Српски патриотски савез.

-Имамо своја програмска начела од којих нећемо одустати, а трудићемо се да у овом периоду о њима причамо кад год нам се за то укаже прилика. Покушаћемо да направимо комуникацију са локалним организацијама и ово је мој јавни позив за њих. Уколико сматрају да је наша национална политика и оно што ми предлажемо и како вidимо Србију и све оно што се дешава, њима блиско, да су добордошли да разговарамо – истакао је Шапић.

Нагласио је да је наше друштво пуно тензија, подељености, нетрпељивости, али да он и људи из Српског патриотског савеза у томе неће учествовати, какву год политичку цену то имало.

-Искористићу прилику да најавим да ћемо у наредних пар недеља представити људе који ће бити део наше листе и који ће у будућности презентовати политику Српског патриотског савеза. Они ће на различите теме а у односу на политику СПАС-а комуницирати са медијима – објаснио је он.