Александар Шапић промовисао пројекат „Чисте руке наше деце“

Председник општине Нови Београд Александар Шапић, данас је у Основној школи „Лаза Костић“ присуствовао почетку акције и промоцији пројекта „Чисте руке наше деце“. Општина Нови Београд прикључила се националној кампањи хигијене и акцији „Чисте руке наше деце“ коју спроводи Фондација „Наша деца“ под покровитељством Министарства просвете и Секретаријата за здравство града Београда.

У оквиру акције предвиђено је да се у 20 новобеоградских основних школаж постави 101 апарат за суво прање руку. Првих шест апарата постављени су у школи „Лаза Костић“, а донирала их је компанија Еуро Атлантиц Цорпоратион.

– Данас смо овде да би озваничили почетак једне изузетно добре акције у сарадњи са Министарством просвете и Секретаријатом за здравство града Београда. Општина Нови Београд се укључила у акцију, и у свим основним школама биће постављен 101 овакав апарат. Мислим да је ово једна веома важна ствар за васпитање деце и стицање добрих навика када је реч о хигијени, а сви знамо колико је то касније у животу важно за наше здравље. Општина Нови Београд финансираће набавку средстава за ове апарате – рекао је Александар Шапић.

Апарати су постављени на више места у школи, поред улаза и у непосредној близини трпезарије. Ученици школе на малом одмору данас су већ имали могућност да провере како раде нови апарати.