Александар Шапић: Развој инфраструктуре је кључ просперитета земље

Важност развоја инфраструктуре је кључ просперитета читаве земље, а конструктивност и позитивност јесу нешто на основу чега се поверење грађана на изборима и добија – рекао је Александар Шапић потпредседник Главног одбора Српске напредне странке данас у Врању, где је са председником Извршног одбора Дарком Глишићем, присуствовао састанку Пчињског округа.

-Ауто-пут који је овде урађен пре пар година је историја за овај крај Србије. Пруга која ће бити готова у временима испред нас, она суштински мења овај крај. Свако радно место, свака фабрика, сваки локални пут, то су ствари које не смемо да заборавимо и о којима треба да говоримо али на један другачји начин него што се то годинама уназад говорило на нашој политичкој сцени. Морамо бити конструктивни и позитивни и морамо да покажемо зашто добијамо поверење народа, а мислим да смо томе као организација дорасли – објаснио је Шапић.

Поручио је да морамо показати да је јединство српског народа изнад свега.

-Треба да покажемо свима да смо јединствени, и верујте да тог момента постављамо Србију на пиједестал одакле нико никад неће моћи да нас помери, барем не на овим просторима. Имамо обавезу да, кад се више не будемо бавили овим послом, Србију оставимо нашој деци и унуцима далеко бољу него што је била када смо ми преузели одговорност за њено вођење, а знамо кроз шта је све Србија прошла протеклих деценија – рекао је он.

Шапић је нагласио је да је Српска напредна странка постала организација која трасира нови политички правац.

– Након избора 2022. године морамо да отворимо нову десетогодишњу етапу у којој ћемо Србију, задржати на путу којим је кренула поставивши је да буде фактор стабилности региона и Европе. Србија има историјску прилику да једном за свагда покажемо да на овим просторима нема стабиности, ни на Западном Балкану, ни у овом делу Европе, без економски и војно јаке Србије, без инфраструктурно јаке Србије. Морамо наставити путем којим смо кренули, не смемо да одустанемо и треба да покажемо одговорност за оно што радимо – закључио је Шапић.

17. јун 2021. године