Александар Шапић у обновљеном „Академском парку“: Уређена 52 велика парка у последње 3 године у Београду.

Помоћник градоначелника Александар Шапић данас је присуствовао отварању обновљеног Академског парка на Студентском тргу.

Академски парк један је од најстаријих београдских паркова. Као део централног градског језгра, са богатом историјском и културном улогом, парк свој значај има и као средиште низа значајних образовних и културних институција, али и као место сусрета академске јавности, Београђана свих генерација и гостију нашег града.

– Град је у последње три године посветио велику пажњу парковима, тако да данас у главном граду постоје 52 велика уређена парка, 54 ограђена дечја терена и готово 30 фитнес паркова, који су се показали као одличан пројекат, па ћемо се трудити да их поставимо где год за то има простора. Не постоји разлика између великих и малих пројеката – Мост на Ади и реконструкција великих саобраћајница нису важнији од паркића у које баке и деке могу да изведу своје унуке, а родитељи да прошетају бебе – рекао је Шапић.

Он је најавио да ће град наставити да ради оно што подиже квалитет живота Београђана, које је позвао да се обраћају Градској управи, будући да је град реализовао много пројеката баш на иницијативу грађана.