Александар Шапић уручио награде најбољим новобеоградским ђацима

Председник општине Нови Београд Александар Шапић уручио је награде најбољим ученицима 20 основних и шест средњих новобеоградских школа за постигнуте резултате у протеклој школској години. Носиоци Вукове дипломе, спортисти и ђаци генерације, њих око 400, награђено је књижевним делима признатих српских писаца.

– Честитам свима на крају успешне школске године и желим вам да будете још успешнији и бољи. Част ми је да сам овде са вама, потпуно сам сигуран да ће једног дана већина вас постизати значајне резултате у областима у којима се будете бавили, а ја ћу моћи да се похвалим да сам био председник општине неким сјајним младим људима и деци. Убеђен сам да ћете и ван граница наше земље, у будућности, представљати не само Нови Београд него и Београд – поручио је Александар Шапић на свечаној додели награда најбољим ученицима.

Општина Нови Београд годинама уназад подржава младе Новобеограђане које је за успехе у школовању до сада награђивала како књигама, тако и таблет рачунарима. Као једина општина у Србији, општина Нови Београд је свим основцима доделила картице за бесплатно пливање на базену, које ученици могу користити током целе летње сезоне.

Најмлађи Новобеограђани традиционално и већ годинама имају прилику да похађају едукативне, културне и спортске бесплатне програме, а за ученике завршног разреда основних школа, и ове године, општина је организовала бесплатну припремну наставу за упис у средње школе.

Одговорном социјалном политиком општина Нови Београд води бригу о својим најмлађим грађанима и као један од приоритета истиче управо младе и талентоване Новобеограђане, па је тако и за предстојеће лето припремила многе бесплатне програме и садржаје за све њих.