Александар Шапић уручио нове душеке „Институту за мајку и дете“

Општина Нови Београд обезбедила је Институту за мајку и дете “ Др Вукан Чупић”, за потребе болничког смештаја пацијената, 27 нових душека. Институт је данас посетио Александар Шапић, председник општине, и руководству болнице предао донацију.

– Са Институтом за мајку и дете имамо добру сарадњу и ово није први пут да долазимо, јер смо и до сада помагали на разне начине. Овог пута имали смо инformацију да су им потребни душеци, а пошто је општина имали одређени број одлучили смо да их поклонимо. Надам се да ће то помоћи да пацијенти који овде долазе и добијају врхунску стручну помоћ, сада имати и боље услове за лечење. Кад год будемо у прилици трудићемо се да помогнемо, не само Институту већ и другим болницама којима је помоћ потребна- рекао је Шапић.

У име Института за мајку И дете, на донацији је захвалио др Ђорђе Крављанац, управник Клинике за дечју хирургију. Он је истакао да је ова помоћ веома значајна, јер много пацијената мора да остане у болници на дуже време тако да ће донација допринети квалитетнијим условима њиховог боравка на лечењу. Душеци су већ распоређени по различитим одељењима, а један део је намењен и за Родитељску кућу, у којој бораве деца оболела од малигних болести.