Александар Шапић уручио пакете помоћи породицама расељеним са Косова и Метохије

Општина Нови Београд, у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције, данас је поделила пакете помоћи који садрже алате и машине за економско оснаживање 10 породица расељених лица са Косова и Метохије. Помоћ у вidу мотокултиватора, алата и неопходних машина расељеним лицима уручио је председник општине Нови Београд Александар Шапић.

-Данас настављамо дугогодишњу праксу и сарадњу са Комесаријатом и надамо се да ове ствари значајно помажу људима и да тиме успевамо у тешким економским временима да им помогнемо у послу којим се баве а захваљујући коме издржавају своје породице. И ове године ћемо близу 15 милиона динара заједно са Комесаријатом одвојити у ове сврхе – рекао је председник општине Нови Београд Александар Шапић.

Општина Нови Београд наставља вишегодишњу сарадњу са Комесарајатом за избеглице и миграције у оквиру које је у протеклих пет година расељеним и избеглим лицима подељена помоћ у вредности од око 50 милиона динара. Заједничком сарадњом са Комесаријатом планирано је да помоћ овим лицима за 2017. годину буде у износу од око 15 милиона динара.

Општина Нови Београд активно ће учествовати, како у конкурсима Комесаријата за избеглице и миграције, тако и у регионалним пројектима које финансира Европска банка за обнову и развој.