Александар Шапић уручио плакету почасног грађанина Емиру Бекрићу

Почасну плакету Емиру Бекрићу данас је у згради општине уручио председник општине Нови Београд Александар Шапић. Емир Бекрић својим спортским успесима, а посебно освајањем бронзане медаље на Светском првенству у Москви, завређује да као почасни грађанин Новог Београда буде инспирација и узор нашим најмлађим суграђанима. Имајући у виду његове спортске резултате општина Нови Београд му је, прошле године, после освајања сребрне медаље на такмичењу у Хелсинкију доделила стан.

– Пре годину дана били смо на овом истом месту када је општина Нови Београд обезбедила два стана за наше сад већ и доказане велике спортисте Ивану Максимовић и Емира Бекрића. Данас смо се овде окупили јер је Скупштина општине Нови Београд донела одлуку да Емира Бекрића прогласи за почасног грађанина Новог Београда. Драго ми је што је општина Нови Београд успела да помогне при стицању неког свог мира Емиру Бекрићу и да му помогне да се спреми за све оно што га очекује у великој и успешној каријери. Сигуран сам да је ово само почетак, и бићу веома срећан, као и сви ми који водимо општину Нови Београд ако смо успели да бар један део допринесемо његовим успесима. Желим овом приликом да му честитам и да му пожелим пуно среће у будућој каријери и сигуран сам да ћемо се његовим резултатима још пуно радовати- рекао је Шапић.
Емир Бекрић своју атлетску каријеру почео је у Атлетском клубу „Нови Београд“. Велики таленат и предан рад водили су га преко низа медаље и до освајање бронзаног одличја на Светском првенству у Москви.

– Ово је заиста прелеп дан за мене. Ја сам новобеоградско дете, и у Атлетском клубу „Нови Београд“ тренирао сам десет година. После великог успех у Хелсинкију општина је препознала мој успех и општинска управа са господином Александром Шапићем наградила ме је једним станом. Ових годину дана ја сам успео да нађем мир који ми је заиста био потребан и да се припремим за такмичења која сам имао, а 2013. је била година из снова. Данас ме општина Нови Београд награђује звањем почасни грађанин Новог Београда, и желим да се захвалим на указаној почасти. Трудићу се да наставим да вредно радим, да оправдам ту почаст и да се сви заједно у будућности радујемо новим такмичењима – рекао је Бекрић.