Александар Шапић уручио помоћ породицама расељених са Косова

Општина Нови Београд у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције обезбедила је грађевински материјал у вредности од 3,2 милиона динара за побољшање услова становања породицама интерно расељених лица са Косова на територији општине Нови Београд.

Александар Шапић, председник општине Нови Београд, данас је посетио дом породице Ђемаили Хурије, на Лединама, једну од породица које ће из помоћ општине и Комесаријата до зиме себи обезбедити боље услове за живот.

– У сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције, са којим имамо одличну сарадњу, све ове године покушавали смо да на разне начине, сходно нашим могућностима, помогнемо избеглим и расељеним лицима. Овог пута десет породица које су изабране путем јавног конкурса добило је грађевински материјал за адаптацију кућа. Ми ћемо наставити и даље да их помажамо, са храном и са огревом, поготово на зиму. Стварно је велико задовољство када помогнете једној оваквој породица са много деце, да среде мало кућу и створе боље услове за живот. Општина Нови Београд има највише избеглих лица у читавој Европи и ми се трудимо да тим људима помогнемо, јер они више не живе у својим домовима, и наша општина је сада њихове боравиште- рекао је Александар Шапић, председник општине Нови Београд.

Помоћ за адаптацију и реновирање кућа добило је укупно 10 породица, које су изабране на основу конкурса општинског Савета за миграције и трајна решења, преко посебно formиране Комисије која је обавила стручни део посла (конкурс, обилазак терена, преглед документације, рангирање корисника на основу посебног Правилника).