Александар Шапић: Вртић у Умчарима биће бисер овог дела општине Гроцка

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић обишао је у Умчарима радове на реконструкцији вртића чији се завршетак очекује средином децембра.

Симболика је, додао је Шапић, што је овај објекат некада била школа, али се последњих готово педесет година није користио.

– Простор око вртића је много леп, налази се у близини цркве, а када се среди биће пре свега сврсисходан, али и бисер овог дела општине. У тај вртић ће ићи око стотину малишана у четири групе, а простор ће имати безмало 500 метара квадратних – појаснио је Шапић и обећао да ће по завршетку реконструкције и опремања вртића поново посетити Умчаре.

Шапић је рекао да је Град у овој години издвојио много новца за све приградске општине, а нарочито за Гроцку. Почело је, навео је, проширивање Смедеревског пута који готово читаву општину повезује са градом, асфалтиран је велики број улица, биће направљени спортска хала и базен, а планирано је и проширење Булевара од Устаничке ка Малом Мокром Лугу.

– Морамо и у удаљенијим деловима града да стварамо услове које имају становници централних градских општина. Увек има још тога што би требало да се уради и никада неће бити све сређено, јер и у најуређенијим земљама света увек има онога што још може да се уради – рекао је Шапић.

Трудио сам се за ових годину дана, додао је, да се нигде не појављујем где објективно не постоје радови које смо започели, који су у току или смо их завршили.

– Када потрошите речи, онда вам људи не верују. Мислим да има искорака у досадашњем раду, ко хоће да вidи, али неко ће увек да гледа негативно и деструктивно – казао је Шапић.

Осим финансијских средстава за реконструкцију вртића, које је Град Београд обезбедио кроз капитални буџет, објекат ће бити опремљен средствима Секретаријата за образовање и дечју заштиту.