Aleksandar Šapić: Vučiću ne treba drveni advokat

Po svemu što sam do sada video, čuo i doživeo, zaista smo svi mi iz SPAS-a prihvaćeni na najbolji mogući način u Srpskoj naprednoj stranci, kaže na početku razgovora za Srpski telegraf potpredsednik SNS Aleksandar Šapić, čija stranka SPAS se proteklog vikenda ujedinila s naprednjacima.

Kako odgovarate na komentare onih koji tvrde da ste zamena za Nebojšu Stefanovića, donedavnog predsednika Odbora SNS za Beograd? 

Spletom okolnosti su se moj dolazak i ostavka Nebojše Stefanovića dogodili u isto vreme. Milsim da su to potpuno dva nezavisna procesa. Na kraju krajeva ja sam izabran na mesto potpredsednika stranke koje je bilo upražnjeno, a Nebojša Stefanović je podneo ostavku na mesto predsednika beogradske ogranizacije. Verovatno da nije bilo epidemioloških mera, da bi se ova dva događaja desila na različitim sednicama, ali pošto se GO nije mogao održati ranije, ispalo je da se sve desilo na jednom.

Tvrdite da Vaš izbor za potpredsednika SNS i ostavka Stefanovića na mesto beogradskog odbora nemaju veze. Koliko je izvesno da u perspektivi, ipak, preuzmete vođenje tim odborom? 

Videćemo, ali iskren da budem, ne verujem. Voditi beogradski odbor je velika obaveza i iziskuje rad na dnevnom nivou. Ukoliko budem na nekoj izvršnoj funkciji u društvu, to raditi paralelno je izuzetno teško.

Zašto Vas je onda Aleksandar Vučić zapravo i pozvao u, kako ste kazali, svoju političku porodicu?

 Aleksandru Vučiću ne treba drveni advokat koji će u njegovo ime da odgovara na pitanja ili da tumači njegove postupke. Tako da mislim da ukoliko vas zanima odgovor na ovo pitanje da biste trebali njemu da ga postavite, a ne meni.

Greši li Boris Tadić u tvrdnji da ste “opasan kandidat” SNS na predstojećim beogradskim izborima? Jeste li budući gradonačelnik Beograda? 

Videćemo. Ukoliko budem bio kandidat svakako da ću sve učiniti da zaslužim što veće poverenje naroda i da napravim što bolji rezultat. Koliko sam opasan, pokazaće vreme. Nikada nisam bio aroganrtan, ali ni lažno skroman. Ukoliko se kandidujem onda znači da verujem i ja i naša organizacija, da sam najbolje moguće rešenje za to mesto.

Lider SSP Dragan Đilas tvrdi da raste podrška opoziciji, da je sve manje ljudi koji bi glasali za SNS i Aleksandra Vučića, pa i da sigurno gubi Beograd? Govori li istinu, verujete li mu? Kakvi su dometi opozicije? 

Svako ima pravo da govori šta god želi, pa makar to bile i laži. Pravi problemi u životu nastaju ne dok lažete druge, nego u momentu kad i sami počnete da verujete u sopstvene laži. Koliki su čiji dometi ne bih prognozirao, videćemo kad dođu izbori, oni uvek sve pokažu.

Kako komentarište to što je Vladimir Vuletić, prijatelj uhapšenog Veljka Belivuka, ušao u politiku i osnovao polltičku organizaciju “Crno na belo”? Je li opasnost? 

Osoba koja se sprda sa mrtvim ljudima tako što kao jede ćevape od samlevnog ljudskog mesa i umire od smeha, je za hospitalizaciju, a ne političku organizaciju.

Izvor: Srpski telegraf

3. jun 2021. godine