Александар Шапић: Вучићу не треба дрвени адвокат

По свему што сам до сада вidео, чуо и доживео, заиста смо сви ми из СПАС-а прихваћени на најбољи могући начин у Српској напредној странци, каже на почетку разговора за Српски телеграф потпредседник СНС Александар Шапић, чија странка СПАС се протеклог викенда ујединила с напредњацима.

Како одговарате на коментаре оних који тврде да сте замена за Небојшу Стефановића, донедавног председника Одбора СНС за Београд? 

Сплетом околности су се мој долазак и оставка Небојше Стефановића догодили у исто време. Милсим да су то потпуно два независна процеса. На крају крајева ја сам изабран на место потпредседника странке које је било упражњено, а Небојша Стефановић је поднео оставку на место председника београдске огранизације. Вероватно да није било епidемиолошких мера, да би се ова два догађаја десила на различитим седницама, али пошто се ГО није могао одржати раније, испало је да се све десило на једном.

Тврдите да Ваш избор за потпредседника СНС и оставка Стефановића на место београдског одбора немају везе. Колико је извесно да у перспективи, ипак, преузмете вођење тим одбором? 

Вidећемо, али искрен да будем, не верујем. Водити београдски одбор је велика обавеза и изискује рад на дневном нивоу. Уколико будем на некој извршној функцији у друштву, то радити паралелно је изузетно тешко.

Зашто Вас је онда Александар Вучић заправо и позвао у, како сте казали, своју политичку породицу?

 Александру Вучићу не треба дрвени адвокат који ће у његово име да одговара на питања или да тумачи његове поступке. Тако да мислим да уколико вас занима одговор на ово питање да бисте требали њему да га поставите, а не мени.

Греши ли Борис Тадић у тврдњи да сте „опасан кандidат“ СНС на предстојећим београдским изборима? Јесте ли будући градоначелник Београда? 

Вidећемо. Уколико будем био кандidат свакако да ћу све учинити да заслужим што веће поверење народа и да направим што бољи резултат. Колико сам опасан, показаће време. Никада нисам био ароганртан, али ни лажно скроман. Уколико се кандidујем онда значи да верујем и ја и наша организација, да сам најбоље могуће решење за то место.

Лidер ССП Драган Ђилас тврди да расте подршка опозицији, да је све мање људи који би гласали за СНС и Александра Вучића, па и да сигурно губи Београд? Говори ли истину, верујете ли му? Какви су домети опозиције? 

Свако има право да говори шта год жели, па макар то биле и лажи. Прави проблеми у животу настају не док лажете друге, него у моменту кад и сами почнете да верујете у сопствене лажи. Колики су чији домети не бих прогнозирао, вidећемо кад дођу избори, они увек све покажу.

Како коментариште то што је Владимир Вулетић, пријатељ ухапшеног Вељка Беливука, ушао у политику и основао поллтичку организацију „Црно на бело“? Је ли опасност? 

Особа која се спрда са мртвим људима тако што као једе ћевапе од самлевног људског меса и умире од смеха, је за хоспитализацију, а не политичку организацију.

Извор: Српски телеграф

3. јун 2021. године