Александар Шапић: За 100 дана нове градске управе урађено много на добробит грађана

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је данас да је за 100 дана нове градске управе урађено много на добробит грађана.

– Три месеца смо напорно радили. Није било лако, јер смо водили рачуна да не угрозимо функционисање града, такође да паралелно пронађемо средства у истим буџетским оквирима, а која су узрокована скоком цена на више нивоа – истакао је први човек српске престонице.

Он је у емисији „Фокус” ТВ Б92 подсетио да је усвојен ребаланс буџета Града Београда као одговор на економску кризу у целом свету.

– Успели смо да спремимо јавна комунална предузећа за зиму, истовремено да покријемо и нека дуговања. Такође и да одређена средства преусмеримо на наше грађане, попут ваучера за сва малолетна лица, укључујући и све запослене у предшколским и школским установама за које је Град Београд за новогодишње и божићне празнике издвојио 17 милиона евра – истакао је Шапић.

Он је истакао да је на последњој Скупштини Града Београда усвојено низ важних одлука.

– Усудио бих се рећи да су усвојене историјске одлуке које ће променити слику града, његово функционисање, услужност и безбедност. Спајамо три секретаријата у један, који ће се звати Секретаријат за надзор, инспекцију и комуникацију и који ће преко јединственог телефонског броја бити на располагању грађанима у сваком тренутку током целе године – навео је градоначелник.

Он је истакао да неће доћи до поскупљења карата у јавном градском превозу.

– Потребно је да смањимо трошкове који idу на субвенционисање ГСП-а, такође да унапредимо јавни превоз за наше грађане, а онда сам сигуран да ће Београђани почети да га плаћају у далеко већем броју него до сада – казао је Шапић.

Он је истакао да је у буџету обезбеђено око 10 милијарди динара за санацију београдских улица.

– Најављујем да ћемо до Нове године пресвући и санирати више улица у престоници него што је то учињено за неколико последњих година. Ушли смо у ноћне радове, радимо и викендима, а све са циљем да будемо што мање на сметњи Београђанима – закључио је градоначелник Београда.