Александар Шапић за Курир: И сам могу до цензуса

Председник Српског патриотског савеза (Спас) Александар Шапић каже да ће одлуку о изласку на изборе донети у фото-финишу и да ће претходно сагледати своју снагу јер неће да буде ничија врећа за ударање.

У интервјуу за Курир говори о тренутном рејтингу савеза, изборима, али и о неуспелој коалицији са ДСС.

Шта показују резултати, колика је сада снага Спаса?

– Тешко је то сада рећи, мислим да се крећемо ту негде око цензуса. Доста има до термина редовних избора и тај проценат увек може да оде на једну или на другу страну, у зависности од сплета различитих околности.

Дуго су трајали разговори између вас и председника ДСС Милоша Јовановића. Због чега договор није постигнут?

 

– Не бих сад улазио у детаље, али мој став је од старта био да нема потребе да се много објашњава ако не дође до договора, већ да уколико до договора дође, онда обавестимо јавност да нешто конкретно имамо. Јер ако нема ничега новог, нема потребе да се о томе говори. У међувремену је ипак некако пласирана вест да је ДСС завршио преговоре са мном и да настављају својим путем, а да је главни разлог томе нека „непристојна понуда“ с моје стране. Уз чињеницу да је читава прича и започета након њиховог вишемесечног инсистирања на разговору, могу вам изнети укратко суштину свог предлога, јер нема разлога нити да га се стidим, а још мање да га сматрам“непристојним“.

Шта је био проблем?

– Мој предлог се заснивао на томе да уколико се изађе на изборе, наше две странке formирају нову организацију која неће бити оптерећена прошлошћу и коју бих ја у будућности предводио. Њима то није одговарало, да ли из разлога што сам предложио нову организацију или зато што сам сматрао да треба ја да је водим, заиста не знам, нити сам тражио да ми се то каже. То је тад постало потпуно неважно. Епилог је да њима то није одговарало и да су ипак одлучили да наставимо свако својим путем, што је сасвим у реду. Није било никаквих тешких речи нити лоших емоција и ја им желим сву срећу у њиховом даљем раду.

О честом експонирању

НЕМА НАС МНОГО У ЈАВНОСТИ

Спас постоји од 2018. и може да се примети да се највише експонирате ви као председник. Да ли планирате да појачате савез новим лицима?

– Ако узмемо у обзир да у просеку имам два до три гостовања годишње на телевизијама с националном фреквенцијом, било би помало мазохистички да и тих неколико наступа раздвојимо на више људи, онда тек нико не би могао да повеже да уопште и постојимо, јер с тим иовако имамо проблем.

Извор: Курир

31. октобар 2019. године