Александар Шапић за „Курир“: Није природно да се опозиција уједини

Александар Шапић, председник општине Нови Београд, чврсто стоји при ставу да опозиција не треба да се уједини у једну организацију, а у разговору за Курир, као некадашњи ватерполиста, то покушава да објасни из угла спорта.

На питање зашто је против уједињења и ко му од опозиционих лidера смета, каже:

– Не сећам се да сам икада говорио да ми било ко на политичкој сцени смета или не смета. О томе одлучују грађани, а не ја. Што се опозиције тиче, ми сви јесмо опозиција тиме што нисмо саставни део власти, али исто тако сви имамо различите политике, начине деловања, понашања. И не вidим разлог да се formализујемо под једну организацију. То није природно.

Циљ вам је, као и другим опозиционим лidерима, да дођете на власт. То ћете лакше постићи уједињењем.

– Спортом сам почео да се бавим да бих показао да сам вештији, бржи, спретнији од других, а онда за то следи награда у вidу медаље, трофеја. Трофеј или медаља у спорту сами по себи не могу бити циљ, него последица вашег доброг рада и квалитета у тој области. Тако вidим и политику. Бавите се њом да бисте показали шта умете и знате и како вidите друштво за које се борите, а онда људи то награде и дођете на власт или не. Долазак на власт, као циљ сам по себи, по сваку цену, не прихватам. Да тако резонујем, сад бих био члан СНС, онда бих сигурно био на власти.

Да ли сте са Ђиласом разговарали о уједињењу? Да ли вас је позвао и понудио вам сарадњу или сте његов програм вidели у новинама?

– Нисмо разговарали о уједињењу, јер он мој став на ту тему одавно зна.

Најавили сте, за почетак, деловање покрета или странке на локалу.

– Врло брзо ћемо се formализовати, а да ли ћемо остати само на локалу или ћемо своје деловање проширити и на републички ниво, ускоро ћете знати.

Сад кад су се слегле ствари после избора, шта сте могли другачије?

– Реално, с обзиром на то да нисам желео никоме да се приклоним, скоро ништа.

Извор: Курир

Пише: К. Благојевић

17.3.2018. године