Александар Шапић: За здраву и успешну Србију

„Србија ће кроз програм „Чиста Србија“ уложити преко три милијарде евра у изградњу постројења за прочишћавање отпадних вода и нових канализационих мрежа. Заједно са кинеским партнерима и Владом Републике Србије у овом програму учествоваће 65 локалних самоуправа међу којима је и општина Параћин“, рекао је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић који је у посети Поморавском округу.

Шапић је истакао да држава препознаје значај екологије и заштите природних ресурса и зато улаже огромна средства и напор да овај проблем решава.

„Овај пројекат, који треба да траје од 2020. до 2025. године омогућиће Параћину али и другим градовима широм Србије да реши ово вишедеценијско питање, добије еколошки безбедно окружење и значајно бољи квалитет живота грађана“, рекао је Шапић.

„Посао не подразумева само изградњу постројења за прочишћење отпадних вода, већ и озбиљну анализу, планирање и истражне радње за овако велики пројекат. Изградњу канализационих мрежа, пумпних станица, као и санацију и изградњу регионалних депонија“, додао је Шапић и истакао да је ово једна од највећих инфраструктурних инвестиција у нашој земљи.

„Имамо све гаранције да ће радови бити урађени по међународним стандардима, а учинићемо све да и сви рокови за завршетак радова од стране извођача, буду максимално испоштовани“, закључио је Шапић.