Александру Шапићу уручена награда „Најевропљанин“

Александру Шапићу, председнику општине Нови Београд, уручена је награда „Најевропљанин“ за област политике у 2020. години коју додељује Прва европска кућа у Београду.

-Желео бих да се захвалим свима који су ове године одлучили да понесем ово изузетно важно признање са 20 година традиције. Претходници који су га носили пре мене су заиста људи који својим кредибилитетом и свиме оним што су радили заслужују велико поштовање. Док сам слушао говор о мени мало сам се чак и постidео, било ми је непријатно колико сте ме исхвалили. Заиста вам хвала још једном – рекао је Александар Шапић на додели награде истакавши да му је ово признање једна обавеза и одговорност више за будући рад да, у најмању руку, остане какав је и до сад био.

Ова престижна награда уручена му је за резултате које је остварио бавећи се локалном политиком као председник општине Нови Београд, сада већ у трећем мандату. Такође, разлог више због ког је ове године понео плакету „Најевропљанина“ је и тај што је оснивач Хуманитарне фондације „Буди хуман“, која је до данас израсла у једну од најкредибилних хуманитарних организација за помоћ деци и одраслима, не само у региону, него и у свету.

-У животу се трудим да у ономе чиме се бавим, у годинама које су испред мене, увек покушам да дам нешто ново и квалитетније него што је било. Још једном хвала свима и потрудићу се да не разочарам поверење које ми је указано – изјавио је том приликом Шапић.

Награда „Најевропљанин“ додељује се од 2000. године истакнутим појединцима у области политике, економије, културе, привреде и другим сферама друштва, и то за успешан и предан рад усмерен ка бржој и свестранијој интеграцији наше земље у Европу.