Шапићу уручена плакета “Бранко Пешић” коју додељују учесници омладиснких радних акција

Председнику општине Нови Београд Александру Шапићу данас је на Сабору акцијаша Србије уручена плакета “Бранко Пешић”, коју му је доделило Удружење учесника омладиснких радних акција Београд поводом обележавања 1. априла, Дана омладинских радних акција и 11. априла Дана општине Нови Београд.

-Велика ми је част што имам прилику да будем на челу општине у којој сам рођен и где сам одрастао. Нови Беогард је општина која је урбанистички, кажу архитекте, једна од најуређенијих у свету и сваким даном се све више развија. Чињеница је да је Нови Београд локомотива не само Беогарда већ и целе Србије, а посебно ми је задовољство што сам овде са вама који сте били ту када је историја Новог Београда започета. Сходнно нашим могућностима општина Нови Београд ће вам увек помоћи, али мислим да је поштовање традиције и људи који су дали свој допринос да наш Нови Београд изгледа овако како изгледа данас, најмање што можемо да урадимо. У нади да ће се наша општина и град развијати и у будућности још једном вам велико хвала – рекао је окупљенима председник општине Нови Београд Александар Шапић.

Општини Нови Београд је, као домаћину традиционланог Сабора акцијаша Србије, додељено највише признање у знак захвалности за успешну сарадњу на остваривању циљева и задатака Удружења и афирмацији добровољног омладинског рада.