Šapiću uručena plaketa “Branko Pešić” koju dodeljuju učesnici omladisnkih radnih akcija

Predsedniku opštine Novi Beograd Aleksandru Šapiću danas je na Saboru akcijaša Srbije uručena plaketa “Branko Pešić”, koju mu je dodelilo Udruženje učesnika omladisnkih radnih akcija Beograd povodom obeležavanja 1. aprila, Dana omladinskih radnih akcija i 11. aprila Dana opštine Novi Beograd.

-Velika mi je čast što imam priliku da budem na čelu opštine u kojoj sam rođen i gde sam odrastao. Novi Beogard je opština koja je urbanistički, kažu arhitekte, jedna od najuređenijih u svetu i svakim danom se sve više razvija. Činjenica je da je Novi Beograd lokomotiva ne samo Beogarda već i cele Srbije, a posebno mi je zadovoljstvo što sam ovde sa vama koji ste bili tu kada je istorija Novog Beograda započeta. Shodnno našim mogućnostima opština Novi Beograd će vam uvek pomoći, ali mislim da je poštovanje tradicije i ljudi koji su dali svoj doprinos da naš Novi Beograd izgleda ovako kako izgleda danas, najmanje što možemo da uradimo. U nadi da će se naša opština i grad razvijati i u budućnosti još jednom vam veliko hvala – rekao je okupljenima predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Opštini Novi Beograd je, kao domaćinu tradicionlanog Sabora akcijaša Srbije, dodeljeno najviše priznanje u znak zahvalnosti za uspešnu saradnju na ostvarivanju ciljeva i zadataka Udruženja i afirmaciji dobrovoljnog omladinskog rada.