Београђани у марту добијају најкраћу саобраћајну везу са ауто-путем „Милош Велики”

Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је данас с председником Србије Александром Вучићем радове на изградњи деонице ауто-пута „Милош Велики” од Новог Београда до Сурчина.

Председник Вучић је том приликом најавио да ће радови на овој деоници бити завршени 31. марта, чиме ће Београђани добити најкраћу и најбржу везу са ауто-путем „Милош Велики”.

– Хвала амбасадорки Чен Бо на подршци, као и кинеским пријатељима на пожртвованости, те кинеским и српским радницима на посвећености и што у року завршавају овај важан градски ауто-пут и деоницу са шест трака – рекао је Вучић у обраћању после обиласка радова у Сурчину.

Према његовим речима, до лета, пре великих гужви, биће отворена обилазница око Београда, што ће омогућити да се заштити ваздух у граду, те да се саобраћај у центру растерети.

Он је нагласио да је обилазница око Београда саобраћајница од кључног значаја и навео да ће се после радити деоница преко Лештана и Винче до Панчева, када ће из града моћи да се измести камионски саобраћај.

– Тако Београд постаје метропола, наравно уз метро, чија је прва линија предвиђена за пет година – казао је Вучић.

Председник је у разговору са грађанима рекао да ће се, на њихов захтев, градити и излаз за Јаково с петљом, што ће коштати још око два милиона евра. Грађани су рекли да ће онда до Новог Београда моћи да стигну за само пет, уместо 25 минута, пренео је Танјуг.

Комерцијални уговор за деоницу Нови Београд – Сурчин, чија је дужина 7,9 километара, потписан је са компанијом „Чајна комјуникејшнс констракшн компани”, а његова вредност је 70,5 милиона евра. Када ова деоница буде завршена, возачи ће моћи да се на ауто-пут укључе из Војвођанске и Јурија Гагарина. Саобраћајница Нови Београд – Сурчин има велики значај за становнике централног дела Београда, јер ће им омогућити да директно приступе ауто-путу „Милош Велики”, уместо да као сада до њега долазе преко ауто-пута „Београд–Загреб”.