Градоначелник Шапић: Сарадња четири највећа града у земљи дужност и бенефит за грађане

Градоначелник Београда Александар Шапић, заједно са челницима Новог Сада, Ниша и Крагујевца, разговарао је данас о функционисању градова у нашој земљи, размењујући искуства и указујући на примере добре праксе. Фокус овог јединственог мултилатералног састанка, одржаног у Нишу, биле су инвестиције, одрживи развој и урбанизам, те јавне финансије и комунална делатност, али и управљање градском имовином, социјална политика и развој туризма.

Првог човека Града Београда Александра Шапића, те градоначелнике града Новог Сада Милоша Вучевића и града Крагујевца Николу Дашића дочекала је у Нишу градоначелница овог града Драгана Сотировски.

Александар Шапић је након састанка истакао да се веома радо одазвао позиву, нарочито због тога што сличне иницијативе никада до сада није било.

– Четири највећа града у Србији, где живи близу половина укупног становништва наше земље, треба да имају интензивнију и квалитетнију сарадњу. Колегама сам поручио да могу да рачунају да ће оно што је до Београда и мене лично бити урађено, те да ћемо на сваки могући начин поделити своја искуства у руковођењу градом и радо чути њихова искуства. Верујем да ће у периоду који је испред нас грађани четири града вidети добробити сарадње. Уколико једни другима не будемо помагали и били ту једни за друге, тешко да ће нам неко други помоћи – рекао је градоначелник Шапић.