Шапић: Реке су највеће природно богатство Београда

Градоначелник Београда Александар Шапић и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обишли су данас завршне радове на изградњи прве целине Линијског парка код пасареле која спаја Калемегдан са Бетон халом. Том приликом они су посадили саднице ловора и обишли радове дуж шеталишта од пасареле до Водене капије.

Шапић је истакао да је шеталиште Београда на води подигло стандард како треба да изгледа београдско приобаље, те подсетио да је пре око два месеца градски парламент донео одлуку о уређењу читавог приобаља.

– Ово је прва фаза Линијског парка, чија ће изградња трајати неколико година. Идеја је да оно најлепше што град Београд има, а то су две реке на којима лежи, на најбољи могући начин искористимо и да за пар година можемо да кажемо да се Београд истински спустио на реке. Београд на води пример је и доказ да је и немогуће могуће и да цело приобаље може да изгледа тако и сигуран сам да ћемо у томе успети. Као градоначелник могу да вам обећам да ћемо томе посветити посебну пажњу – истакао је први човек престонице.