Градоначелник Александар Шапић разговарао са координаторком УН у Србији Франсоаз Жакоб

Градоначелник Београда Александар Шапић разговарао је данас у Старом двору са сталном координаторком УН у Србији Франсоаз Жакоб.

У разговору је речено да су Србији и Београду приоритетни сарадња и партнерство са Уједињеним нацијама, посебно у области Зелене агенде и борбе против климатских промена. Договорено је да се настави реализација пројеката усмерена ка друштвеном развоју, заштити рањивих категорија становништва, права деце, екологији и заштити здравља.

Градоначелник је истакао да Београд подржава алтернативне вidове јавног транспорта, наставиће да шири бициклистичке стазе у Граду као и да ће подржати пројекте из области рециклаже, обновљиве енергије, пошумљавања и обнове шумских екосистема.

У складу са једним од циљева одрживог развоја УН у Србији наставиће се улагање у квалитетније образовање са акцентом на инклузију и равноправност. Крајњи циљ је смањење неједнакости међу људима и пружање једнаких могућности за развој сваког појединца. Још једном је потврђено да елиминација дискриминације и побољшање људских права морају бити у центру свега што УН ради са својим партнерима, а Град Београд ће бити партнер од поверења ка таквом циљу.