Градоначелник Шапић: Београд – светска спортска метропола

Градоначелник Београда Александар Шапић поздравио је данас у Штарк арени учеснике Светског првенства у рвању, које се у главном граду Србије одржава од 10. до 18. септембра.

– Драго ми је што је Београд данас домаћин свих најбољих рвача света и што вidим пуно људи у арени. То је показатељ да наши грађани воле борилачке спортове и да цене спортове који су понекад можда неправедно склоњени из фокуса јавности. Срећан сам што смо данас баш ми домаћини првенства овог тешког, напорног, али и витешког спорта, а драго ми је и што је Србија последњих година успела да се врати на путеве старе славе и успеха. Наши учесници су скоро сви дошли у саму завршницу, то су велики подстицаји за српско рвање и могу само да пожелим срећу и српском и светском рвању. Сигуран сам да ће у Арени бити постигнути велики резултати не само наших рвача већ и свих других и да ћете се овде осећати као код куће и имати све услове за постизање најбољих резултата – рекао је Шапић.

Он је подсетио да је Београд увек био град спорта.

– Данас сам и ја из света спорта дошао у ситуацију да будем први међу једнакима у нашем граду и моја је обавеза да урадимо све да Београд буде још више град спорта, да се у њему сви осећају као код куће и да буде место где ће се постизати највећи светски резултати. Нека вам Београд остане у лепом сећању како по резултатима тако и атмосфери, пријатељству и дружењу, а ми који водимо рачуна да у овом граду ствари буду онакве какве сви желимо да буду ћемо учинити све да се и у будућности код нас одржавају такмичења попут овог светског првенства у рвању – рекао је градоначелник Шапић, пожелевши још једном срећу свим српским али и свим другим такмичарима.