Градоначелник Шапић: Будућа пијаца у Обреновцу биће модеран објекат, а читав простор урбанистички сређен

Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је данас радове на изградњи Зелене пијаце у Обреновцу, који су почели пре око два и по месеца и требало би да буду завршени на јесен следеће године. Пијаца, која ће се протезати на скоро десет хиљада квадратних метара, пројектована је као затворени објекат с локалима, административним простором, подземном гаражом, затвореном млечном халом са расхладним витринама, као и затвореном пијачном халом с тезгама, прецизирао је Шапић.

– Обреновац ће добити модерну, уређену пијацу какву заслужује. Такође, читав овај део града биће сређен у урбанистичком смислу. Овде се раније стварао саобраћајни колапс, а сада ће постојати булевар, тако да то више не би требало да буде проблем – истакао је Шапић.

Градоначелник је нагласио да овакве капиталне ствари Обреновац не би могао да ради без Града Београда јер је вредност радова са ПДВ-ом око милијарду и пет стотина милиона динара.

– Општина ће наставити да ради мање пројекте у складу са својим могућностима и буџетом, а Град ће оне капиталне, попут ове пијаце, атлетског стадиона и других већих пројеката у Обреновцу – навео је Шапић.

Градоначелник је додао да је обилазак радова на важним пројектима, и то углавном када су радови у поодмаклој фази, пример добре праксе и нових стандарда који су уведени у Градску управу откад је он на челу града, са основним циљем да се рокови поштују.

– Без обзира на то што некада постоје објективне околности и нису увек криви извођачи радова нити они који су их ангажовали, треба да учинимо све да ту добру праксу поштовања рокова задржимо. То показује озбиљност оних који се налазе на одговорним местима и обављају послове у интересу грађана – рекао је Шапић.