Градоначелник Шапић: Чинићемо све да што већем броју избегличких породица обезбедимо станове јер Србија је одавно и њихова кућа

Избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске свечано су данас додељени уговори за 71 купљени стан у Београду, у оквиру Регионалног стамбеног пројекта. Уговоре су у Палати Србије, између осталих, уручили градоначелник Београда Александар Шапић, амбасадор ЕУ у Србији Емануеле Жиофре, министар одбране Милош Вучевић, као и комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић.

Градоначелник је рекао су ови тренуци емотивни јер се помаже људима које је несрећа довела у тешку ситуацију.

– Осећам се почаствовано и одважно када као представник Града могу да допринесем да људима који нису криви што су у тој ситуацији, после више десетина година, доделимо кров над главом. Чинићемо све што је у нашој моћи да што већем броју људи омогућимо стамбене јединице у којима могу да се осећају као код куће. Знамо да ће им, без обзира на то што су у својој земљи и међу својим народом, заувек остати бол и туга за вековним огњиштем са којег су недужни протерани – истакао је Шапић.

Он је подсетио да је недавно са председником Александром Вучићем био у Овчи где су додељени станови избегличким породицама, за шта је Град Београд обезбедио земљу и инфраструктуру.

Први човек престонице је пожелео срећу свим породицама које су данас потписале уговоре за станове и нагласио да Влада Србије може да рачуна на помоћ Града Београда пуним његовим капацитетима када су овакви програми у питању.