Градоначелник Шапић добио званични позив да посети главни град Казахстана

Градоначелник Београда Александар Шапић састао се данас са амбасадором Казахстана Мадијем Атамкуловим. Том приликом, градоначелнику Шапићу уручен је званичан позив првог човека Астане да посети главни град Казахстана, а повод је обележавање Дана престонице, који се већ 25 година у Астани одржава од 4. до 6. јула.

У оквиру прославе одржаће се и Форум градоначелника градова са којима Астана има успостављен побратимски однос, на који је градоначелник Шапић позван као почасни гост и говорник.

Протокол о намерама између Града Београда и Акимата града Астане потписан је новембра 2016. године приликом дводневне посете Републици Казахстану државно-привредне делегације Републике Србије коју је предводио Александар Вучић. Приликом те посете отворена је Улица Николе Тесле у престоници Казхастана, а исте године председници Казахстана и Србије открили су споменик Жамбилу Жабајеву, њиховом највећем песнику, приликом посете председника Казахстана Републици Србији.

Односи између два главна града отада су интензивирани. На састанку је наглашена воља за наставком сарадње и одржавања традиционално добрих и пријатељских односа између два народа, са акцентом на развој трговине и економије.