Градоначелник Шапић: Град преузима контролу и наплату карата у јавном превозу

Након наредне седнице Скупштине Града Београда, када би требало да се испуне сви formално-правни услови, Град Београд ће почети са контролом и наплатом карата посредством новоformираног предузећа, најавио је градоначелник Београда Александар Шапић.

– Град раскidа уговор са фирмом „Кенткарт”, а посао контроле и наплате карата преузима предузеће које смо formирали пред Нову годину. Успели смо и да неке линије учинимо фреквентнијим. Ипак, у граду имамо извесне „дубоке системе”, који немају везе са политичким структурама, већ је реч о људима којима се, рецимо, не исплати да градски превоз боље функционише, да ред вожње буде оптималнији, да се тачно зна колико се бензина сипа, а колико реално потроши и тако даље… Учинићу све да заштитим и Београд и Београђане од таквих људи и да уведем ред где год то будем могао – рекао је Шапић за „Београдску хронику”.

Такође, додао је Шапић, на седници би требало да се нађе и одлука да се у свим улазима зграда поставе инфотабле, односно монитори на којима ће грађани моћи да се инformишу о најзначајнијим радовима, промени режима саобраћаја и слично, који ће бити антивандалски.

Након реконструкције, Савски кеј ће бити уређен и биће сређена сва три нивоа – уз Саву, средишњи зелени појас и последњи где је бициклистичка стаза и шеталиште, најавио је Шапић.

– Уговори са онима који су излицитирали треба да буду потписани у фебруару, пројекат довођења инфраструктуре је готов, грађевинска дозвола за њу је спремна и ускоро крећемо са извођењем радова. На овој седници Скупштине града очекује нас усвајање плана за други део приобаља. Надам се да ће читаво београдско приобаље у року од годину, годину и по дана да буде онако како треба да изгледа у озбиљно уређеном граду – истакао је Шапић.