Градоначелник Шапић: Квалитетнији друштвени живот за суграђане „трећег доба”

Градоначелник Београда Александар Шапић отворио је данас на Ади Циганлији Прву београдску олимпијаду спорта и рекреације пензионера и том приликом поручио да ће Град Београд учинити све да нашим најстаријим суграђанима „трећег доба” буде што мирније и безбедније, уз многобројне активности и дружења.

– У времену у коме живимо често заборављамо на наше најстарије, а и њима је некад потребно друштво и пажња. Док сам био на челу општине Нови Београд највише сам волео да проводим време са нашим најстаријим суграђанима јер они имају посебну позитивну енергију, енергију ентузијазма и живота. Када би њихову енергију имали људи моје генерације и нешто млађи, мислим да би нам свима било много боље у животу и да бисмо много више ствари успевали да урадимо. Зато мислим да су овакве манифестације добре, а и сам сам пуно пута на Новом Београду организовао многобројне излете, разне акције, дружења, као и програме који су наменски посвећени само пензионерима. Такви догађаји су увек били најпосећенији и увек је ту била најлепша атмосфера – рекао је Шапић.

Он је додао да нема разлога да се организација таквих догађаја не настави и на територији целог града, мада је, како је нагласио, доста тога и до сада урађено.

– Према инformацијама које сам добио, у последњих пар година отворен је велики број клубова за пензионере и доста је уложено у ту област, али мислим да нашим најстаријима и људима „трећег доба” никада довољно не можемо да се одужимо за све што су током свог радног века учинили за нас и за наш град. Зато ћемо дати све од себе да београдским пензионерима обезбедимо што лепше пензионерске дане – рекао је Шапић.

Изразио је наду да ће све протећи у најбољем реду јер се Град потрудио да учесницима олимпијаде обезбеди најбоље услове да се лепо друже. Позвао је све наше суграђане да посете ову манифестацију, додајући да је Ада Циганлија рај за рекреативце и професионалце.

Председница Градске организације пензионера Београда и чланица Градског већа Ружица Белановић уручила је овом приликом посебну плакету градоначелнику Александру Шапићу.

У оквиру олимпијаде, у којој ће учествовати око 250 пензионера, петочлане екипе такмичиће се у пет дисциплина: штафетно брзо ходање, фудбал, кошарка, пикадо и шах.

Догађају су присуствовали заменица градоначелника Весна Вidовић, чланови Градског већа Вук Мирчетић, Виолета Филип и Игор Мушић, градска секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић и директор ЈП „Ада Цингалија” Роберт Ђукић.