Градоначелник Шапић на манифестацији „Олимпијски дан”

Градоначелник Београда Александар Шапић присуствовао је данас манифестацији „Олимпијски дан”, која се традиционално одржава у „Хајд парку”, али се такође организује и у свим земљама света. Повод је обележавање рођендана Међународног олимпијског комитета, а основни циљеви догађаја су промовисање олимпијских вредности и здравог начина живљења, подстицање на физичку активност у природи, као и популаризација олимпијског покрета и филозофије олимпијског духа.

– Овде сам био више као припадник велике олимпијске породице него као градоначелник. Једном када постанете део те спортске, олимпијске породице, тако је док сте живи. Задовољство ми је било да будем с децом, разговарао сам и са старим, драгим пријатељима, бившим и актуелним спортистима свих генерација, тако да сам доживео свој долазак овде као у породицу која чува и негује олимпијски дух и вредности – рекао је за Беоинфо Шапић.

Овогодишњи „Олимпијски дан” организује се и у сусрет Трећим европским играма, које ће се одржати ове године у Кракову у Пољској од 21. јуна до 2. јула. На овом такмичењу, нашу земљу представљаће респектабилни тим од 85 спортиста, који ће се надметати у 15 спортских дисциплина.