Градоначелник Шапић: Наставак традиционално пријатељских односа са Израелом

Градоначелник Београда Александар Шапић разговарао је данас у здању Старог двора са амбасадором Израела Јахелом Виланом.

У разговорима су констатовани добри политички и економски односи двеју земаља и указано је на потребу даљег развоја и унапређења снажног и вишевековног пријатељства између наша два народа.

Том приликом, градоначелник Шапић и амбасадор Вилан сагласили су се о потреби даљег унапређења односа на пољу туризма, технологије и иновација, као и заједничких пројеката у главном граду. Градоначелник Шапић је истакао да је главни град Србије добро место за инвестирање и позвао пословне људе из Израела да још више улажу у српску престоницу.

Домаћин и гост разговарали су такође и о пројекту Меморијалног центра на Старом сајмишту и подсетили на заједничку историју која је пратила оба народа.

Градоначелник Шапић је указао на то да грађани Србије и Београда Израелце сматрају пријатељским народом и да су увек спремни да их дочекају са добродошлицом, истовремено подсетивши на позитивну улогу коју су у историји и култури наше земље имали припадници јеврејског народа.