Градоначелник Шапић обишао место квара на магистралном водоводу и позвао на одговорност

Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је место квара на магистралном водоводу, који се јутрос десио у Улици Краљице Марије. Он је том приликом подсетио да је деоница, која обухвата неколико великих саобраћајница од Рузвелтове до Зоолошког врта, реконструисана скоро три године, с пробијањем рока од годину дана.

– Колико сам као и сваки грађанин тада из медија добијао инformацију било је да се рок пробија због додатних радова на инсталацијама, управо да се не би десило ово што се данас десило. Долазимо у ситуацију да већ трећи, четврти пут пуца највећа водоводна цев јер очигледно није промењена, азбестна је и стара педесет, шездесет година. Велико је питање шта ће бити у периоду испред нас и да ли ће наставити да пуца и на другим местима. Иако није било трагичних последица, дошао сам да се извиним људима јер управо због оваквих ствари људи су незадовољни – истакао је Шапић.

Градоначелник је навео да буду ли се овакве ситуације и убудуће дешавале, одговорност ће морати да сноси надлежно јавно комунално предузеће и извођач радова.

– Не може више да нико није крив за овакве ствари – нагласио је Шапић.

Градоначелник је додао и да ће екипе БВК-а покушати да што пре санирају квар на магистралном водоводу у Улици Краљице Марије.

Заједно са градоначелником, радове је обишао и помоћник градоначелника Цвијо Бабић, задужен за координацију рада комуналних предузећа.