Градоначелник Шапић обишао прворођеног дечака у Београду у 2023. години

Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је јутрос прворођеног дечака у 2023. години и том приликом његовој мајци уручио поклон Града Београда у износу од 300.000 динара. Први дечак рођен је у Болници за гинекологију и акушерство КБЦ „Др Драгиша Мишовић”, свега четрнаест секунди после поноћи, мајка је Ана Булић, док је прва девојчица рођена у ГАК „Народни фронт”, минут после поноћи, од мајке Виолете Новичевић.

– Нема лепшег разлога за окупљање од рођења бебе. Мајци, која је добро, поручили смо да је добила најважнију, али истовремено и најлепшу улогу у свом животу. Њој и свима онима који током ове године постају родитељи желим да у томе уживају, а град и држава ће покушати да им помогну на све могуће начине – рекао је Шапић.

Градоначелник је навео да је Скупштина града Београда недавно донела читав сет одлука који подржавају националну популациону политику, међу којима су бесплатни вртићи, уџбеници и бројне социјалне услуге, те поручио да ће их у наредном периоду бити и више.

Прворођеног дечака у Београду заједно с градоначелником обишла је и министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић, која је пожелела да нам 2023. година буде у знаку рођења што више деце, те да имамо много више времена за породицу јер је она највеће богатство.

Градска секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић је након овог обиласка посетила и прворођену девојчицу, која је такође од Града Београда добила поклон од 300.000 динара.