Градоначелник Шапић одржао реч да ће прихватити сваки конструктиван предлог опозиције

Градоначелник Београда Александар Шапић рекао је да је прихватио предлог опозиције који је стигао у Скупштину Града пре неколико дана, а тиче се удаљености кладионица од школа.

На тај начин, додао је Шапић, одржао је реч коју је дао на последњој седници Скупштине града да је спреман да прихвати сваки добар и конструктиван предлог опозиције.

– Драго ми је што су се сетили да сам пре десет година управо ја радио на томе иако, нико тог посла тада није био спреман да се лати. Апсолутно прихватам њихов предлог да пошаљемо захтев свим школама и да добијемо списак кладионица које су супротно закону ближе школама него што је предвиђено. Упутићемо захтев Министарству финансија, односно Управи за игре на срећу, да све кладионице које се налазе на непрописној удаљености од школа буду затворене, као што је то био случај пре више од десет година, када сам био помоћник градоначелника. Показаћемо да је могуће сарађивати и да ћемо сваки добар предлог да прихватимо, а конкретно овај надам се врло брзо и дареализујемо – рекао је Шапић за Беоинфо.

Градоначелник је упутио позив опозицији да, уколико и они имају списак кладионица непрописно удаљених од школа, пошаљу Скупштини града, а он ће бити допуњен оним што школе буду послале.

Контрола и излазак на терен могли би да се обаве током јула и августа, те да од септембра почне и затварање непрописно удаљених кладионица, закључио је Шапић.