Градоначелник Шапић потписао Уговор о донацији Европске уније за реконструкцију Хитне помоћи

Градоначелник Александар Шапић потписао је данас у Старом двору Уговор о донацији Европске уније за реконструкцију Градског завода за хитну медицинску помоћ у Београду. Уговор је потписао је и регионални директор ЕБРД-а за Западни Балкан Матео Коланђели.

Шапић је том приликом исказао велику част што ће се након дугог низа година реализовати уговор који подразумева управо потписану донацију од 8,8 милиона евра и раније уговорени кредит од пет милиона евра од ЕБРД-а, намењених за обнову овако важне здравствене установе.

– Драго ми је да је ова градска управа успела да заврши неке административне ствари које су биле до нас, да испоштује процедуре и уопште да дође у прилику да користи разне добробити које нам Европска унија омогућава, уз помоћ ЕБРД-а. Надам се да ова инвестиција неће бити последња и очекујемо да сличних буде још у наредном периоду. Учинићемо све да оправдамо поверење и испунимо услове да се сарадња настави, али што је најважније, да наши грађани од тога имају велику корист – истакао је Шапић.

Он је подсетио да у објекат Хитне помоћи, откада је изграђен 1957. године, није озбиљније инвестирано, упркос великој важности ове здравствене установе.

– Прошло је скоро четири године откада се Београд прidружио „зеленим градовима” и дочекали смо моменат да смо спремни за овако велику реконструкцију, која ће значити већу енергетску ефикасност. Сигуран сам да ће зграда Хитне помоћи бити онаква каква доликује европској метрополи какав је Београд – рекао је Шапић, захваливши представницима ЕУ и ЕБРД-а на подршци.