Градоначелник Шапић: Рад на унапређењу сарадње и пријатељства румунског и српског народа

Градоначелник Београда Александар Шапић угостио је данас у Старом двору амбасадорку Румуније у Србији Силвију Давidоју.

Градоначелник Шапић и амбасадорка Давidоју су истакли да између српског и румунског народ никада раније није било сукоба, да су одувек односи између два народа били подржавајући и кад год је било неопходно, међусобно су се помагали. У разговору је констатовано да су политички и економски односи двеју земаља веома добри. Саговорници су се сложили да је важно да се настави заједнички рад на унапређењу односа и снажног вишевековног пријатељства између два народа.

Градоначелник Шапић је такође подсетио да су Београд и Букурешт потписали протокол о сарадњи у септембру 1999. и да су се у међувремену побратимили. Од тада је остварена веома успешна сарадња између два града у области економских односа, културе, туризма, ИТ индустрије, образовања. Договорено је да се та сарадња настави и да се препознају потенцијали у другим областима за даље продубљивање и наставак те сарадње у будућности, на обостарну корист оба народа.

Први човек Београд је амбасадорку Давidоју упознао са значајним пројектима попут Београда на води и метроа, чија је реализација у току, али и са оним пројектима који се планирају у будућности.

Шапић је поновио да Београд данас доста улаже у развој туризма, те да је сходно томе постао веома атрактивна туристичка дестинација и позвао румунске туристе да посете нашу престоницу и уживају у гостопримству братског српског народа.