Градоначелник Шапић разговарао с амбасадором Француске

Градоначелник Београда Александар Шапић примио је данас у Старом двору амбасадора Републике Француске у Србији Пјера Кошара.

Том приликом домаћин и гост подсетили су се традиционалног пријатељства између две земље и веома добре културне и економске сарадње.

Амбасадор Кошар и градоначелник Шапић разговарали су и о сарадњи француских компанија на реализацији капиталних инфраструктурних пројеката у Београду.

Посебно је наглашена улога француских компанија у уређењу комуналне депоније у Винчи, којом ће бити решен један од највећих еколошких проблема у овом делу Европе, као и реализација пројекта изградње метроа, једног од највећих и најзначајнијих инфраструктурних пројеката у Београду и Србији. Сусрет првог човека главног града Србије и амбасадора Републике Француске био је прилика и да се упути позив инвеститорима да и даље улажу у наш град.

На састанку је истакнуто и да је културна сарадња двеју земаља, као и две престонице на завidном нивоу и да се сваке године унапређује.

Градоначелник је подсетио да је Београд и након епidемије ковidа наставио да буде атрактивна туристичка дестинација и један од најпосећенијих градова у овом делу Европе. Позвао је госте из Француске да наставе да долазе у што већем броју у нашу престоницу и да уживају у гостопримству братског српског народа.