Градоначелник Шапић разговарао са амбасадором Бразила

Градоначелник Београда Александар Шапић разговарао је данас у Старом двору са амбасадором Бразила Жозе Мауро да Фонсека Коста Коутом.

Домаћин и гост разменили су мишљења о начинима за побољшање сарадње у области културе, туризма, јавног саобраћаја и привреде.

Саговорници су се сагласили о потреби културне размене како би се кроз организовање догађаја у овој области два пријатељска народа и два главна града, Београд и Бразилија додатно приближили и промовисали. Том приликом, градоначелник Шапић указао је на велики број традиционалних културних манифестација које се одржавају у Београду и изразио наду да ће главни град Србије у наредном периоду имати прилику да угости велики број туриста из ове пријатељске земље.

Градоначелник Шапић и амбасадор Коуто разменили су мишљења и о изазовима са којима се као вишемилионски градови сусрећу Београд и Бразилија, попут функционисања градског превоза, концепта „паметног града”, екологије и заштите животне средине.

Посебно је истакнуто да је потребно додатно унапредити привредну сарадњу и размену и указано на добру инвестициону климу коју Београд и Србија пружају потенцијалним улагачима, као и на економске могућности Бразила као једне од највећих привреда света.

Током разговора градоначелник Шапић и амбасадор Коуто подсетили су на традиционално пријатељске односе две земље и сагласили се да их треба додатно учврстити  сарадњом две престонице у областима за које оба града имају интерес.