Градоначелник Шапић разговарао са британском амбасадорком

Градоначелник Београда Александар Шапић разговарао је данас у здању Старог двора са британском амбасадорком Шан Маклеод.

Градоначелник Шапић упознао је амбасадорку са значајним градским пројектима чија је реализација у току или су у плану за наредни период. Он је посебно изразио наду да ће се заједнички успешни пројекти наставити и у будућности.

Заједнички је оцењено да је неопходно да се сарадња настави у корист обе стране, нарочито у области економских односа, ИТ индустрије, културе и образовања, као и да је важно да се препознају области које би у будућности биле интересантне за сарадњу и улагање.

У разговору је истакнута досадашња добра сарадња у области заштите животне средине, борбе против климатских промена, као и бројне могућности које борба против климатских промена отвара, не само у смислу заштите животне средине већ и технолошког и економског развоја.

Градоначелник је истакао да у Београду данас постоји позитивна инвестициона клима, да се Београд развија и гради, и позвао британске компаније да улажу у српску престоницу.

Први човек Београда је посебно истакао значај заједничког деловања, размене искустава, мишљења и предлога, који би се спроводили и примењивали у пракси, како би резултати били што пре вidљиви.

Саговорници су се сложили да треба подржати сваку иницијативу која за резултат има стварање услова за бољи живот свих грађана Београда.