Градоначелник Шапић са амбасадором Краљевине Мароко

Градоначелник Београда Александар Шапић сусрео се данас у згради Старог двора са амбасадором Краљевине Мароко Мухамедом Амином Белхажом.

Амбасадор Белхаж и градоначелник Шапић су у срдачном разговору говорили о бројним актуелним темама.

Двојица званичника истакла су да је 2022. година изузетно важна у односима наше две земље зато што је ове године, уз културне манифестације и програме, обележено 65 година од успостављања дипломатских односа.

Током овог разговора саговорници су подсетили да се сарадња српске престонице и Рабата, главног града Марока, реализује на много нивоа па је тако 2017. године потписан Споразум о партнерству и сарадњи ова два града. Очекивања су да се сарадња настави и поспеши на добробит грађана две престонице.

Амбасада Краљевине Мароко ангажована је на многим пољима, континуирано промовишући и јачајући односе наше две земље. Организовани су привредни скупови на којима су привредници из обе земље могли да размене искуства, али и многи културни догађаји, па је тако, између осталог, Мароко био почасни гост на Београдском сајму књига 2018. године.

Како је у овом сусрету речено, Србија и Мароко имају веома добре међусобне односе. Краљевина Мароко води доследну и принципијелну политику, пружајући Србији подршку у њеној борби за очување територијалног интегритета и суверенитета.