Градоначелник Шапић са амбасадором Краљевине Шпаније

Градоначелник Београда Александар Шапић састао се данас у Старом двору са амбасадором Краљевине Шпаније Раулом Бартоломеом Молином.

Градоначелник Шапић и амбасадор Бартоломе Молина сагласили су се да је сарадња између две земље на високом нивоу, али и да постоје потенцијали у многим областима у којима треба да се унапреди.

Они су истакли да су две земље посебно опредељене за јачање економске сарадње и да робна размена расте из године у годину. Шпанија је посебно заинтересована за инвестирање у обновљиве изворе енергије, саобраћајну инфраструктуру, агроиндустрију, енергетику и заштиту животне средине.

Шапић  је у разговору истакао значај размене искустава, мишљења и предлога, који би се спроводили и примењивали у пракси. Саговорници су се сложили да треба подржати сваку иницијативу која за резултат има стварање услова за бољи живот свих грађана Београда.

Први човек Београда је подсетио да је успостављање директних летова Ер Србије Београд – Мадрid, Београд – Барселона, Београд – Валенсија као и сезонске линије Београд – Палма де Мајорка веома значајне, како за Град Београд, тако и за свеукупну сарадњу две државе посебно у области туризма.

Градоначелник је рекао да је данас Београд много боље место за живот и веома атрактивна туристичка дестинација и позвао туристе из Шпаније да посете српску престоницу.