Градоначелник Шапић са представницима Делегације ЕУ у Србији

Градоначелник Београда Александар Шапић примио је данас у здању Старог двора представнике Делегације Европске уније у Републици Србији са Емануелом Жофреом на челу.

Саговорници су се подсетили пројеката на којима су Европска унија и Град Београд до сада сарађивали.

Градоначелник Шапић им је захвалио на посети и рекао да је сарадња Београда са Европском унијом врло значајна јер је реч о престоници државе која је у процесу приступања Европској унији. Упознајући госте са плановима и будућим корацима, он је истакао да је екологија престонице један од приоритета нове градске власти.

Као веома значајан, наведен је пројекат енергетске ефикасности за објекте од јавног значаја.

Први човек Београда је навео да Европска унија већ финансира бројне пројекте у Београду, укључујући оне у областима социјалног становања, прераде отпадних вода и изразио задовољство због охрабрујућих корака који су постигнути.

У разговору је истакнута жеља за наставком сарадње на свим пољима, посебно када је реч о управљању миграцијама, будући да Европска унија подржава Србију и највећи је донатор Републике Србије на овом пољу.

На састанку је било речи о могућностима сарадње и у другим областима, а пре свега у области културе, туризма, закључивши да се путем улагања Европске уније у државне установе директно улаже и у развој града.