Градоначелник Шапић: Спасилац једногодишњег детета биће предложен за херојско дело

Градоначелник Александар Шапић угостио је данас у Старом двору Марка Драгићевића, суграђанина који је пре три дана спасио живот једногодишњем дечаку и захвалио му се у име Београђана на том херојском чину.

Шапић је истакао да је Марко урадио херојски чин – као Београђанин и Обреновчанин.

–Херојство које Марко показао као Београђанин и Обреновчанин заслужио је да буде предложен за Награду града Београда. Предложићу га за херојско дело јер је то минимум што можемо да урадимо као Град Београд – најавио је Шапић.

Он је истакао да је ово лепа страна Београда и Србије.

–Верујем да је има пуно оваквих и сличних случаја широм Београда и Србије, а Марко нека буде иницијална каписла да се више пише о оваквим људима и њиховим делима.  Предлажем да поред Црне хронике новинари уведу и Белу хронику, где би се писало и говорило о лепим, позитивним стварима попут овог Марковог херојског чина. Јер је Србија земља добрих и племенитих људи, који хоће да помогну  – истакао је први човек престонице.

Градоначелник је у име Града Марку Драгићевићу поклонио опрему за пецање.

–Сазнали смо да је Марко страствени пецарош, па смо му као знак пажње купили пецарошку опрему – закључио је градоначелник Шапић.

Марко се захвалио градоначелнику на позиву у Скупштину града и додао да је урадио нешто што је од себе и очекивао, а то је да у тој ситуцији помогне једногодишњем дечаку.

–Не вidим себе као хероја, већ као оца два дечака чија је била дужност да одреагује на овакав начин и погмогне сваком коме је она потребна. Очекујем да на овакав начин одреагује сваки грађанин Србије и света, те помогне сваком коме је та помоћ потребна – навео је Драгићевић и додао да је једногодишњи дечак сада добро.

Наиме, мајка се са дечаком враћала од лекара када је приметила да се малишану слошило и да је изгубио свест. Зауставила је возило и покушавала да му помогне. Драгићевић је наишао својим возилом и брзом реакцијом, прибраношћу и храброшћу, вештачким дисањем спасао живот једногодишњем дечаку.